BRONS BIJ “DE VLAAMSE TUINAANNEMER” 2022-2023 28/09/2022

Op 27 september werden op de vakbeurs Green in Gent Expo de prijzen van de jaarlijkse wedstrijd “De Vlaamse Tuinaannemer” 2022-2023 uitgereikt, en voor de negende keer vielen we opnieuw in de prijzen. Dit jaar behaalde ons project uit 2020-2021 in Rekem, dat volledig werd ontworpen en aangelegd door ons team, Brons in de categorie <250m

Bekijk hier alle foto’s van deze realisatie. Het artikel uit de brochure van “De Vlaamse Tuinaannemer” kunt u hieronder lezen.

Vlaamse Tuinaannemer Winnaars 2022-2023
EEN INVESTERING DIE JAREN MEEGAAT

Wanneer jij je tuin professioneel laat aanleggen, doe je een investering die jaren moet meegaan. Daarom kiest tuinaannemer Bart Janssen steeds voor de meeste degelijke materialen. In dit specifiek project koos hij voor een oogstrelende combinatie van cortenstaal, kleiklinkers en blauwe steen. Maar ook de Swing beughaag, gepatenteerd voor zijn mooie gebogen vorm, speelt een belangrijke rol in de tuin!

Bij aanvang van de werken was de tuin alleen toegankelijk via een garage. Dit maakte het voor Bart Janssen een beetje omslachtig om alle machines ter plaatse te krijgen. Dat zware geschut was nochtans nodig om het zwaar gefundeerde tuinpad op te breken. De tuinaannemer liet zich echter niet afschrikken en plaatste vakkundig alle nieuwe verhardingen. Ook de verlichting, beregening, beplanting en alle andere werken nam hij voor zijn rekening. Omdat Bart Janssen het liefst alle werken zelf uitvoert, werd er buiten het plaatsten van het raam in de tuinkamer niets in onderaanneming uitgegeven. 

De roestige kleur van cortenstaal draagt bij aan de authenticiteit.

Verder werd de tuin ingekleed met Ajuga reptans, Campanula portenschlagiana, Salvia nemorosa, Allium nigrum en Rosa ‘Ilse Krohn’. Vaste planten die voor voldoende kleur en leven zorgen tussen al het cortenstaal. Enkele klimplanten werden gebruikt om de bakstenen gevels te breken. Maar de echte blikvanger van dit project is de Swing haagbeuk die naast zijn esthetische functie ook dienstdoet als parasol. Onder deze boom is het zalig vertoeven op het terras. Zelfs op het heetst van de zomer zal zo’n boom de warme lucht naar boven stuwen zodat er verkoeling ontstaat boven het grondoppervlak.

Een kleine waterpartij en twee moestuinbakken uit cortenstaal maken de tuinbeleving compleet. Vooral de moestuintjes zorgen voor een overvloed aan tuinplezier onder de eigenaars. Ze hebben er inmiddels een wedstrijdje van gemaakt wie de beste plantjes kan kweken.

lees verder